Projede, nitelikli çocuk kitaplarının seçiminden, okunmasına; kitapların çocuklara, velilere ve hatta öğretmenlere ulaşmasına kadar pek çok konuyu dert edinmiş 100 kitap ile yola çıkılmıştır.
Projemizin amacı, öğrencilerimizin okuma alışkanlığının kazanmasının yanı sıra; aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirme, etkili düşünebilme, problem çözme, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, konuşma ve ifade etme becerilerini kazandırmaktır.Günümüz genç neslinin okuma, okuduğunu anlama ve yorumlama kavramları üzerinde yaşanan derin sıkıntılar akademik hayatlarında olduğu gibi kültürel anlamda da çok ciddi bir sorun haline gelmiştir. Özellikle bir üst öğrenime geçiş ile ilgili yapılan sınavlarda Türkçe dersinin başarı ortalamasındaki düşüş yaşanması bu projenin önemli çıkış noktalarından biridir. Yaz tatili döneminde akademik çalışmaların azalması ile birlikte kitap okuma oranlarının da düşmesi açısından bakıldığında da projenin önemli kazanımları sağlayacağı muhakkaktır. Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Toplum Hizmeti maddesi 12-e fıkrası (Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirme ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik çalışmalar yapmak) gereğince bu proje hazırlanmıştır.Öğrencilere aynı kitabı almaktaki amacımız aynı kitabı okuyarak kitabı zihinsel olarak paylaşmaları böylece ortak paylaşım ile anlamlı okuma gerçekleştirmeleridir.. Aynı zamanda öğrencinin kaliteli bir kişisel kitaplığa sahip olması amaçlandı.Her öğrencinin bir kitap özet defteri edinerek, okuduğu kitapların özetlerini bu deftere yazması sağlanır. Aynı öğrenciye özeti çıkarılan kitapların anlatımı da sağlanabilir.
"Bir kitap okudum hayatım değişti!" sloganıyla yola devam ederek 100 KİTAP 4/C sınıfı tüm öğrencileri tarafından okunup özetlendi.