TEKİRDAĞ / ÇORLU - Şehit Hamza Çavuş İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2019 yılında Esentepe Mahallesi Çamlıbel Cad. üzerinde bulunan Şahinler Ortaokulu bahçesi içinde 10 dönümlük bahçe içerisine  , 5 kat (1 bodrum,1 Zemin ve 3 kat olmak üzere), 21 derslik olarak inşa edilmiş ve 2020 yılı Eylül ayında 350 öğrenci ile ilkokul olarak eğitim-öğretime  başlamıştır. Kurumumuz ilkokul statüsünde devam etmektedir. Okulumuz adını 10 mayıs 1971 de doğan ve 10 kasım 1992 tarihinde PKK terör örgütü mensupları ile yapılan müsademede şehit olan J. Komd. Onb. Hamza Çavuş’ tan almıştır.Şubat 2020 tarihinden itibaren Şehit Hamza Çavuş İlkokulu´nda önce kurucu müdür ve okul müdürü olarak İlyas YILMAZ görev yapmaktadır.

Bütün sınıflarımız akıllı tahta, kablosuz internet sistemi ile donatılmıştır. Okulumuz 24 saat  boyunca kamera sistemi ile takibi yapılmaktadır. Okulumuzun bünyesinde 21 derslik , 1 Müdür odası, 2 Müdür Yardımcısı odası, 1 Öğretmenler odası, 2 Rehberlik odası, 1 Çok Amaçlı konferans salonu, 1 Kapalı Spor Salonu , 1 Z-Kütüphane, Hayal Atölyesi ve 1 Kantin  Mevcuttur.

2023-2024 Eğitim-öğretim yılında okulumuz 720 öğrenci, 1 Müdür, , 2 Müdür yardımcısı, 2 Rehberlik Uzmanı, 21 sınıf öğretmeni, 2 Ana Sınıfı Öğretmeni,  1 İngilizce Öğretmeni ve 4 Hizmetli ile eğitim-öğretime devam etmektedir.Her yıl yapılan kurul toplantılarında öğretmenlerimizin yıl süresince yapacakları işler planlanarak gerekli görevlendirmeler yapılır, belirli gün ve haftalar için planlamalar yapılır. Okulumuzun vizyon ve misyonunda da belirttiğimiz gibi mensubu olmaktan gurur duyulan, bilgiyi, teknolojiyi ve sanatı ileri eğitim öğretim teknikleri ile harmanlayarak geleceğimize ışık tutan lider bir okul olmak. Bilim ve teknolojiyle ilgili araştırmalar yapan ve öğrenmeye meraklı, doğa ve çevresine duyarlı, tüm kültürlere ve farklılıklara saygılı, haklarının bilincinde olup sorumluluk alabilen Atatürk ilke ve İnkılapların ışığında ulusal ve evrensel değerlerle donanmış bireyler yetiştirmek.

Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 28.03.2024 14:49 - Görüntülenme: 681

Etiketler :